Nyt energirigtigt skolehjem står klar i Aarhus

okt 27, 2022

Hos Jordbrugets UddannelsesCenter Århus i Beder har Erhverv og Bolig Byg A/S netop afleveret et nyt skolehjem med plads til 102 elever. Både skolens tekniske chef og skolens bygherrerådgiver udtaler stor tilfredshed med arbejdet.

“Vi har netop færdiggjort et byggeri i en periode med meget usikkerhed med leveranceudfordringer og prisstigninger. Det har ikke været en nem periode at navigere i som bygherre, men vi har med Erhverv og Bolig Byg som totalentreprenør haft en stabil og professionel samarbejdspartner gennem hele byggeperioden. Vi har i hele processen følt os velinformeret, når der har været ændringer og udfordringer, der har haft med byggeriet at gøre, samtidig med at Erhverv og Bolig Byg har haft fornemmelse for, hvad de skulle inddrage bygherren i af udfordringer forårsaget af ydre omstændigheder. Så alt i alt en rigtig god byggeproces,” fortæller Rasmus Anholm Christensen, der er teknisk chef på Jordbrugets UddannelsesCenter Århus.

Det nye energirigtige skolehjem er hjertet i Jordbrugets Uddannelsescenters campusområde, som skal danne rammer for et godt studiemiljø og give muligheder for sociale aktiviteter efter undervisning. Bygningerne er DGNB-certificerede, som bygger på FN’s definition af bæredygtighed. Skolehjemmet har blandt andet fået monteret solceller og grønne sedumtage.

Udfordrende marked

Også hos bygherrerådgiveren DAI er man tilfredse med Erhverv og Bolig Bygs håndtering af byggeprocessen.

“Vi har haft et rigtigt fint samarbejde, og Erhverv og Bolig Byg har løst totalentreprisen rigtigt flot. De har forstået at bevare de intentioner, der var i udbuddet. Der var blandt andet nogle krav til facaceudformninger, som de har gennemført flot med en flot detaljering som ønsket,” siger bygherrerådgiver og projektleder John Højrup Grønning.

Han fortsætter:

“Generelt er alt foregået i en god tone, hvor man hele tiden har været indstillet på en god dialog om løsningerne. Erhverv og Bolig Byg har skullet håndtere en opgave i et meget udfordrende marked med corona og prisstigninger, og de har formået at få byggeriet igennem en barsk tid. Jeg anbefaler gerne andre at bruge Erhverv og Bolig Byg til lignende opgaver.”

Jordbrugets UddannelsesCenter Århus er en erhvervsskole, der udbyder uddannelser og kurser (AMU o.a.) inden for hele det grønne område. Skolen har ca. 100 ansatte, og den uddanner landmænd, gartnere, anlægsgartnere, skov- og naturteknikere, dyrepassere og blomsterbindere fra tre afdelinger i og omkring Aarhus.

Se det færdige resultat herunder:

Nyt energirigtigt skolehjem står klar i Aarhus
Nyt energirigtigt skolehjem står klar i Aarhus 4
Nyt energirigtigt skolehjem står klar i Aarhus 3
Nyt energirigtigt skolehjem står klar i Aarhus 1