Byggeri af energirigtigt skolehjem godt på vej i Beder

nov 3, 2021

Hos Jordbrugets UddannelsesCenter Århus i Beder er Erhverv og Bolig Byg A/S i fuld gang med at bygge et nyt skolehjem med plads til 102 elever.

Byggeriet skrider planmæssigt frem, og hos skolens tekniske chef er tilfredsheden stor med projektet.

“Vi er rigtigt glade for samarbejdet og processen indtil videre. Vi valgte Erhverv og Bolig Byg, fordi de kunne tilbyde det økonomisk mest fordelagtige tilbud. Samtidig har de god erfaring og et godt ry hos vores samarbejdspartnere. Vi oplever en professionel, dygtig og dedikeret entreprenør, der giver os tryghed og nærhed i et så stort byggeri, hvor vi opfører 52 nye energirigtige boliger komplet med 102 sengepladser og fællesfaciliteter til vores elever inden for de grønne uddannelser,” fortæller Rasmus Anholm Christensen, der er teknisk chef på Jordbrugets UddannelsesCenter Århus.

Han fortsætter:

“Alle i byggebranchen står lige nu i en svær situation, hvor der er stor uvished om leverance af byggematerialer, og den situation har Erhverv og Bolig Byg håndteret meget professionelt. De har været gode til at indhente perioder, hvor byggeriet er kommet bagud på grund af forsinkede leverancer, og det betyder, at vi er godt med. For os som bygherre giver det os samtidig en tryghed, at Erhverv og Bolig Byg bruger kendte leverandører og samarbejdspartnere. Samtidig har de en fast mand på projektet ude hos, så vi altid kan komme i kontakt med dem, hvis vi har spørgsmål til det mindste.”

Nyt laboratorium til Eurofins i Glostrup

Bæredygtigt byggeri stiller krav

Alle betonelementer til de to nye bygninger, som danner den nye del af skolehjemmet i Beder syd for Aarhus, er netop blevet rejst. Samtidig er der gjort klar til, at håndværkerne i den kommende periode skal facademure og isætte vinduer.

“Selvom det hele forløber planmæssigt, er det ikke et helt nemt byggeri. Hos Jordbrugets UddannelsesCenter Århus er bygningerne nemlig DGNB-certificerede, og den bæredygtighedsstandard stiller nogle høje krav til Erhverv og Bolig Byg som entreprenør. Der skal fx laves grønne tage og installeres solceller samt gøres brug af genbrugsmaterialer. Fx knuses alle de gamle fliser og støbes til nye bæredygtige fliser hos IBF, som bl.a. understøtter arbejdet med FN’s verdensmål omkring cirkulær økonomi. Derudover skal der også være tanke på brugen bagefter. Heldigvis er Erhverv og Bolig Byg gode til at få regnestykket til at gå op,” fortæller Rasmus Anholm Christensen.

Jordbrugets UddannelsesCenter Århus er en erhvervsskole, der udbyder uddannelser og kurser (AMU o.a.) inden for hele det grønne område. Skolen har ca. 100 ansatte, og den uddanner landmænd, gartnere, anlægsgartnere, skov- og naturteknikere, dyrepassere og blomsterbindere fra tre afdelinger i og omkring Aarhus.

Efter planen skal det nye energirigtige skolehjem stå klar til forår 2022.